Atelier BoraBeau Art Gallery

#modernart #books #lounge #colour #happiness #getinspired #justpopin #welcome

Artist Photo Vincent Gild

Vincent Gild

Een Fransman uit de Bourgogne. Gold, Blue, Silver en Metal Plate op doek. Jarenlang was Vincent Gild (°1974) muziekartiest en componist, maar hij vond zijn passie in figuratieve creaties. Repetitieve elektronische rock/punk wordt omgezet in visuele akoestiek op doek, in golvende harmonieuze bewegingen of krachtige explosies. Unieke werken om te ontdekken !Na een muzikale start in de jaren negentig vond Vincent Gild zijn passie in figuratieve creaties. Schijnbaar banale materialen zoals metaal bevrijdt hij van een rationele en oppervlakkige gedachte en schenkt hij de ruimte om hun mystieke en magische eigenschappen in volle kracht te ontladen.Zijn kunst brengt in het harde, industriële materiaal dat hij gebruikt, de natuur, het spontane en het organische terug. De grillige terroirs van de Bourgogne, waar hij woont en werkt, komen tot uiting in de keuze van zijn materialen en zetten aan tot solipsistische reflecties die weinig uitleg vragen. Zijn texturen spreken, fascineren, magnetiseren en trekken de aanschouwer als vanzelf in het werk: de dreunende aorta van de materialen in beeld(spraak) omgezet.Onder het pseudoniem “Vince” bracht Gild in 2004, op het label van Bob Sinclar, zijn eerste single 'Superworld' uit. Zoals een traag, hypnotiserend elektronummer zich ontwikkelt, zo lijken Gilds texturen ook het resultaat van een gestaag en organisch proces. Even vloeiend als een golf elektronische klank, tekenen de structuren van zijn werk zich af. Gild citeert Pierre Boulez, Steve Reich, Philipp Glass, Bernard Parmegiani en Pierre Henry als invloeden. Zij zijn allen pioniers van de hedendaagse klassieke en/of elektronische muziek. Wat zij in muziek trachten uit te drukken, tracht Gild in materie weer te geven: dense, meeslepende structuren, repetitieve golven, een soort verloren oerkracht.

Autobiografie

Al van toen ik jong was zag ik ambachtslui in het industriële modellage atelier van mijn vader de mooiste creaties ontwerpen, hun precisie en craftmanship is me blijven boeien. Ik

Al van toen ik jong was zag ik ambachtslui in het industriële modellage atelier van mijn vader de mooiste creaties ontwerpen, hun precisie en craftmanship is me blijven boeien. Ik zag weerspiegelingen. Mijn werk (eerst als muzikant, later als beeldend kunstenaar) reflecteert en zet aan tot reflecties, gebaseerd op de lichte weerspiegeling in het bewerkte oppervlak van het doek: mijn heel persoonlijke textuur creatie. Zo kerf ik in de brute materie om het enkele (ogenschijnlijk) willekeurige geometrische vormen te geven, recht vanuit het hart maar ‘en même temps’ met een doel voor ogen . Het lichteffect en de bijhorende reliëfs zijn de rode draad die elk van mijn creaties typeert. Mijn werken reflecteren in schaduwen, dieptes, perspectieven en oneindigheid, en creëren zo een 3D gevoel. De bladvergulding is de laatste stap in mijn creatief proces. Het metalen blad symboliseert de onsterfelijkheid en het goddelijke. Ik verwacht een magnetische kracht van mijn creaties. Eens ik dat er in zie is het werk voor mij af. De kleur brengt ons tot het diepste van onszelf, zoals het trillingsveld van een muzieknoot zou doen. Het wilde in de natuur, maar ‘en même temps’ de stilte die mij omringt zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen. Ik maak er harmonieuze, energetische en mystieke werken van die een magnetische kracht uitstralen.

Exposities

2014
Salon des indépendants "art en capital" au Grand Palais
Parijs
Frankrijk
2014
Salon des indépendants "art en capital" au Grand Palais
Parijs
Frankrijk
2015
Galerie French Art Factory
Parijs
Frankrijk
2015
Maison des Sires de Domecy
Avallon
Frankrijk
2015
Galerie Audet
Colmar
Frankrijk
2015
Galerie Mona Lisa
Parijs
Frankrijk
2016
Salon Art3f
Nice
Frankrijk
2016
Collective exhibition "Animalité" Galerie Art'course
Straatsburg
Frankrijk
2016
Salon Art3f
Parijs
Frankrijk
2017
Borabeau Art Gallery
Astene-Deinze
België
2018
Art-up! Lille
Lille
Frankrijk

Permanente collectie

Borabeau Art Gallery
België
Terug naar artiestenoverzicht